Cursus Nederlands op de Werkvloer


De cursus Nederlands op de Werkvloer is speciaal ontwikkeld voor het bedrijfsleven. Doel is om de communicatie in uw bedrijf te verbeteren. In deze taalcursus nemen we de dagelijkse praktijk binnen uw bedrijf als uitgangspunt. Hierdoor kunnen de deelnemers hun vaardigheden meteen op de werkvloer toepassen. Zo wordt in korte tijd een maximaal resultaat behaald.

De cursus Nederlands op de Werkvloer is zeer geschikt voor uw anderstalige werknemers, maar ook voor mensen van wie Nederlands de moedertaal is. Taal in het Bedrijf biedt deze taalcursus aan op alle niveaus en voor alle sectoren. Wij verzorgen deze taaltrainingen in groepsverband, duo’s of individueel en zijn actief in heel Nederland. De cursus wordt op maat gemaakt voor uw bedrijf.

Wat kan er in de cursus Nederlands op de Werkvloer aan de orde komen:

  • Werkinstructies begrijpen en/of doorgeven
  • Mondelinge en/of schriftelijke communicatie met collega’s
  • Mondelinge en/of schriftelijke communicatie met klanten
  • Woordenschat en grammatica
  • Vaktaal

 

Cursus Nederlands op maat voor uw werknemers

Voordat de cursus Nederlands op de Werkvloer van start gaat, houden we een intake. Hierin stellen we gezamenlijk de startniveaus, wensen en doelen van uw werknemer(s) vast. Op basis daarvan doen we u een voorstel voor de inhoud en opbouw van de cursus. In overleg met u bepalen wij vervolgens de lesduur, de planning en de meest geschikte locatie voor de taalcursus.

 

Subsidie voor taalcursus voor bedrijven in diverse branches

Naar aanleiding van de CAO-afspraken zijn wij door de OSB geselecteerd om lessen Nederlands te verzorgen voor medewerkers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Voor deze trainingen kunt u gebruik maken van een vergoeding van de RAS. Kijk voor meer informatie hierover op www.taalindeschoonmaak.nl.

 

Voor medewerkers die in de gemeente Amsterdam wonen is er voor de cursus Nederlands op de werkvloer een Persoonlijk Educatie Budget beschikbaar. Ook zijn wij aangesloten bij STOOF en het Scholingsfonds voor de Bouw.

 

In sommige gevallen is (gedeeltelijke) financiering vanuit de sectorplannen mogelijk of kan gebruik gemaakt worden van de Stimuleringsregeling van Stichting Lezen & Schrijven.

 

Wilt u de mogelijkheden bespreken om een cursus Nederlands op de Werkvloer voor uw bedrijf te organiseren? Of wilt u meer informatie over een andere taalcursus of training voor uw medewerkers? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Copyright © Taal in het Bedrijf.

Contact Us