Schrijftrainingen Zakelijk Schrijven op het Werk


Heeft u wel eens moeite met het schrijven van e-mails of zakelijke teksten? Twijfelt u ook geregeld over een correct gebruik van d’s en t’s? Uit onderzoek blijkt dat 72% van het hoogopgeleid personeel in Nederland regelmatig taalfouten tegenkomt in zakelijke teksten. Een overgrote meerderheid van de respondenten geeft aan dat taalfouten leiden tot een afwijzende houding tegenover zakenpartners of collega’s.

Met de cursus Zakelijk Schrijven op het Werk van Taal in het Bedrijf verbetert u in twee dagdelen uw schrijfvaardigheid. Met een ervaren trainer werkt u aan alle lastige spellingkwesties van de Nederlandse taal en het schrijven van correcte zinnen. Ook wordt er in de schrijftrainingen aandacht besteed aan het vinden van de juiste opbouw van een tekst met een passende schrijfstijl.

Meer informatie over de cursus Zakelijk Schrijven op het Werk vindt u op www.beterschrijvenophetwerk.nl. U kunt ook contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Twijfels over professionaliteit van ‘slordige speller’

In een artikel in de Intermediair vertelt José Glas van Taal in het Bedrijf over een recent onderzoek onder 525 hoogopgeleiden. Hierin kwam naar voren dat taal- en spelfouten veel irritaties veroorzaken, vooral in zakelijke teksten. Een groot deel van de respondenten twijfelen zelfs aan de professionaliteit van de ‘ slordige speller’. Schrijftrainingen voor werknemers zouden een goede oplossing zijn. Lees het hele artikel

 

Copyright © Taal in het Bedrijf.

Contact Us