Taal in het Bedrijf – UMC Utrecht


In december 2014 zijn zo’n 50 medewerkers van het Facilitair Bedrijf in het Universitair Medisch Centrum Utrecht begonnen aan een traject Taal in de Zorg. In 9 groepen werd er een half jaar lang hard gewerkt aan de professionalisering van de taalvaardigheid.

Video: vanaf minuut 2.10 krijgt u een kijkje in de keuken bij de taalcursussen die bij UMCU gegeven worden.

De leerdoelen en lesprogramma’s waren afgestemd op de wensen en behoeftes van de verschillende groepen. In een aantal groepen is bijvoorbeeld gewerkt aan taalvaardigheid in combinatie met digitale vaardigheden. In andere groepen lag de focus op professionele schrijfvaardigheid, uitspraak of het verder professionaliseren van de spreekvaardigheid. Het taaltraject is feestelijk afgesloten met een certificaatuitreiking, waarbij de deelnemende medewerkers in het zonnetje werden gezet.

 

taalcursus taal op de werkvloer

Door het volgen van de taaltraining zijn de medewerkers van het Facilitair Bedrijf gegroeid in hun functioneren binnen het UMCU. De medewerkers zijn zelf erg tevreden over de behaalde resultaten en het verloop van het traject.

 

Ik vind de Nederlandse les leuk. Prettig om te leren met de computer en om te leren schrijven. Als er nog een vervolgcursus komt, wil ik graag meedoen.”

 

“Voor mij was dit de eerste taaltraining, die ik gevolgd heb. Ik ben heel tevreden en heb er veel van geleerd, het heeft mij zeker geholpen om mijn schrijfvaardigheid te verbeteren. Ik zou graag nog een keer deel willen nemen aan een andere taaltraining.”

 

Ook de leidinggevenden zijn erg tevreden over de vooruitgang van de medewerkers. Er komt dan ook een vervolgtraining, waarbij nog verder gewerkt wordt aan specifieke competenties op het gebied van professionele taalvaardigheid.

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij uw bedrijf? Kijk op onze pagina ‘Nederlands op de Werkvloer‘ . Neem dan contact met ons op of bel ons op: 020 – 7920017.