Taaltraject heeft een positieve maatschappelijke impact op PostNL medewerkers


16 maart 2016 – Investeren in taalcursussen voor medewerkers van PostNL heeft een groot maatschappelijk rendement, zo blijkt uit het recente onderzoek. Lees meer.


Visschedijk en Taal in het Bedrijf zetten zich in voor taal


17 februari 2016 – Visschedijk en Taal in het Bedrijf zetten zich samen in voor taal op de werkvloer. Lees verder over deze samenwerking.


Stimuleringsregeling verlengd tot 15 februari


04 december 2015 – De stimuleringsregeling is verlengd tot 15 februari. Lees hier wat dit betekent voor werkgevers en hoe zij hier gebruik van kunnen maken. Lees verder over de stimuleringsregeling.


Taal in het Bedrijf in beeld


16 oktober 2015 – Voor de Week van de Alfabetisering zijn een aantal filmopnames gemaakt tijdens de lessen Nederlands bij Taal in het Bedrijf en TopTaal. Bekijk hier deze video’s


Week van de Alfabetisering


03 september 2015 – Tijdens de Week van de Alfabetisering vestigen wij extra aandacht op het probleem van laaggeletterdheid. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om het lezen en schrijven van de Nederlandse taal te stimuleren. Lees verder over onze acties tijdens deze week.


Sponsoring BeterBoek Alrijne Ziekenhuis


02 september 2015 – Taal in de Zorg sponsort het BeterBoek van het Alrijne Ziekenhuis. Lees verder over deze sponsoring.


Taal in het Bedrijf in magazine Intermediair


17- jui 2015 – Het digitale magazine van Intermediair van deze week besteedt aandacht aan het onderwerp slechte taalvaardigheid op het werk, met aandacht voor de zakelijke schrijftrainingen van Taal in het Bedrijf. Lees verder over taalvaardigheid op het werk.


Asito medewerkers slagen voor taalcursus


15- jui 2015 – In januari 2014 zijn meer dan vijftig werknemers van Asito gestart met een taalcursus Nederlands van Taal in het Bedrijf. Deze cursus is pas afgerond en de meesten zijn ver boven niveau A2 geëindigd! In dit nieuwsbericht is het artikel te vinden wat geplaatst is in het personeelsblad van Asito.Lees verder over de taalcursus bij Asito.


Stimuleringsregeling Nederlands op de Werkvloer


26- juni 2015 – Om de realisering van Nederlands op de werkvloer een duwtje in de rug te geven, heeft het kabinet een kleine stimuleringregeling in het leven geroepen. Lees verder over de stimuleringsregeleing.


Cedeo-erkenning voor Taal in het Bedrijf!


25- juni 2015 – Hoera! Taal in het Bedrijf heeft onlangs de Cedeo erkenning ontvangen met een waardering van maar liefst 95,7%! Een aantal van onze opdrachtgevers zijn door Cedeo geïnterviewd over de samenwerkingsrelatie, dienstverlening en prestaties van Taal in het Bedrijf. Alle referenten hebben aangegeven ‘tevreden tot zeer tevreden’ te zijn over de kwaliteit van ons aanbod en dienstverlening. Lees verder over de Cedeo-erkenning.


Cursussen Taal op de Werkvloer afgerond bij UMC Utrecht


22- juni 2015 – Maandag 22 juni kregen 9 groepen met een totaal van 50 cursisten van het UMCU hun certificaat uitgereikt. Het doel van de taalcursus was het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid gericht op de werksituatie van de medewerkers ter verbetering van de communicatie op de werkvloer. Lees verder over Taal op de Werkvloer bij UMCU.


Opdrachtgevers van Taal in het Bedrijf tekenen het Taalakkoord van Asscher


27 januari 2015 – Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) investeert in een betere taalbeheersing op de werkvloer. Vandaag wordt het door hem geïnitieerde Taalakkoord ondertekend door een aantal grote werkgevers, waaronder verschillende opdrachtgevers en relaties van Taal in het Bedrijf (Gom Schoonhouden, Asito, UMCU, RAS, NRTO en Stichting Lezen&Schrijven). In het Taalakkoord maken de werkgevers afspraken om de taalvaardigheid van hun eigen medewerkers te verbeteren en om andere werkgevers te stimuleren om ook te investeren in taal op de werkvloer. Lees verder over het Taalakkoord.


Belevingsonderzoek voor laaggeletterde medewerkers


24 oktober 2014 – Medewerkerstevredenheidsonderzoeken (MTO) geven de werkgever informatie over hoe de medewerker zijn werkomgeving beleeft, hoe hij leiding en arbeidsvoorwaarden waardeert en welke toekomstverwachtingen de medewerker heeft. Tot nu toe waren deze onderzoeken alleen begrijpelijk voor de goed geletterde en (hoger) opgeleide medewerker. In opdracht van Gom Schoonhouden en het Eckhart Instituut heeft Taal in het Bedrijf een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een instrument dat voor de laaggeletterde medewerker begrijpelijk is. Zodat er een compleet beeld gegeven kan worden over hoe álle medewerkers de organisatie beleven. Lees meer.


Home | Nederlands op de werkvloer – Zakelijke taaltrainingen

In het nieuws: ‘Taalfouten funest voor zakelijke relatie’ (Financieel Dagblad, 24 mei 2014)


24 mei 2014 – Jaap Roelants – Op sociale media nemen we het niet zo nauw met het ABN. Toch is aandacht voor taal allerminst ouderwets. Spel- en taalfouten kunnen nog steeds het verschil maken tussen wel of niet een opdracht krijgen of uitgenodigd worden voor dat sollicitatie gesprek. Lees hier het hele artikel.

 

Lees op deze pagina het laatste nieuws Taal in het Bedrijf.