Taal in de schoonmaak

Taal in de Schoonmaak is een taaltraining specifiek aan medewerkers van schoonmaakbedrijven in heel Nederland. Daarbij staat u als opdrachtgever centraal. Wij zoeken samen met u naar een geschikte training en maken het u tijdens het traject zo gemakkelijk mogelijk. Zo nemen we u bijvoorbeeld werk uit handen door zo veel mogelijk administratieve zaken op ons te nemen.

Voor onze trainingen beschikken wij over een landelijk netwerk van docenten. Zij zijn gecertificeerd, deskundig en ervaren. Wij zijn continu in contact met hen zodat we de kwaliteit van de trainingen kunnen waarborgen.

Belangrijke onderwerpen die aan bod kunnen komen:

  • Werkinstructies begrijpen/geven
  • Communicatie met collega’s
  • Communicatie met de klant/opdrachtgever
  • Woordenschat behorend bij het werk
  • Basisregels van de Nederlandse grammatica

De training taal in de schoonmaak is gericht op het verbeteren van de mondelinge vaardigheden (luisteren en spreken) naar niveau A2 of niveau B1.

Wilt u ook het taalniveau van uw medewerkers verbeteren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden


De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) is de werkgeversorganisatie van deschoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland. Samen met de OSB hebben we een video gemaakt over het belang van een taalcursus in de schoonmaakbranche. Bekijk de video hieronder.

Schoonmaak in beeld – Taal in de schoonmaak
In de schoonmaak is iedereen welkom. Ook mensen die laag opgeleid zijn, weinig werkervaring hebben of minder goed Nederlands spreken. De branche helpt hen zich verder te ontwikkelen. Medewerkers krijgen instructie en opleidingen en doen werkritme op. Als dat nodig is leren ze de Nederlandse taal. Op de markt is vraag naar gekwalificeerde schoonmakers met diploma’s. Steeds meer, en op alle niveaus binnen de schoonmaak, is het mogelijk om door te groeien naar uitdagend, specialistisch of leidinggevend werk.