Maandag 22 juni kregen 9 groepen met een totaal van 50 cursisten van het UMCU hun certificaat uitgereikt. Het doel van de taalcursus was het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid gericht op de werksituatie van de medewerkers ter verbetering van de communicatie op de werkvloer. Het startniveau van de medewerkers was: mondelinge vaardigheden op A2+ en de schriftelijke vaardigheden op A2. Zij hebben allen niveau B1 behaald voor schrijven. Bij deze certificaatuitreiking was tevens een cameraploeg aanwezig van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voor het maken van een filmpje. Het persbericht en het filmpje zullen binnenkort op de website van Taal in het Bedrijf worden geplaatst.

taalcursus taal op de werkvloer umc

 

De cursisten zijn erg tevreden met wat zij geleerd hebben. Lees hier enkele dankbare reacties:

Ik heb veel geleerd tijdens de lessen. Ik heb veel plezier gehad in het leren.Op mijn werk ben ik vooruit gegaan met mijn Nederlands. Bedankt voor de lessen.

Ik vond het een eer om mee te doen met de lessen. Waarom ik het leuk en fijn vond, is omdat ik er best veel van heb geleerd. En ik ook goed hulp kreeg.

 Ik vind de NL les leuk. Prettig om te leren met de computer en om te leren schrijven. Als er nog een vervolgcursus komt, wil ik graag meedoen.

Gezellig! Prettig om met de computer te leren, mooi dat je dat ook leert. Veel verschillende thema’s komen aan bod.

De lessen zijn goed en ik ben er erg mee geholpen. Blij mee! Alle items komen aan bod: schrijven, spreken en oefenen met de computer. Graag wil ik verder oefenen met de computer.

De NL les was voor mij kort (9 lessen) en eens in de 2 weken. Er zat dus best veel tijd tussen om de stof bij te houden.

 Voor mij was dit de eerste taaltraining, die ik gevolgd heb. Ik ben heel tevreden en heb er veel van geleerd, het heeft mij zeker geholpen om mijn schrijfvaardigheid te verbeteren. Ik zou graag nog een keer deel willen nemen aan een andere taaltraining.

Allereerst heb ik de functies van de computer geleerd. Daarna de grammatcia van de Nederlandse taal, de zinsopbouw en de spelling. Ook heb ik geleerd met mijn collega’s
goed Nederlands te leren spreken. Ik heb veel geleerd en zou graag door willen gaan met een vervolgcursus.