Cursisten krijgen one minute of fame…. 

De Week van de Alfabetisering zit er voor het TopTaal en Taal in het Bedrijf alweer op. De ‘ik neem je mee’- lessen zijn zeer goed bezocht en alle docenten cursisten waren enthousiast. Degenen die meekwamen in de les kregen een leuk lesprogramma te volgen. Als klap op de vuurpijl zijn de speciale lessen afgesloten met opnames van een echte cameraploeg. Wat kwamen zij doen? Binnenkort meer hierover!………………

 

Week van de Alfabetisering bij Taal in het Bedrijf  Week van de Alfabetisering bij Taal in het Bedrijf   Week van de Alfabetisering bij Taal in het Bedrijf   Week van de Alfabetisering bij Taal in het Bedrijf

Week van de Alfabetisering

De week van de alfabetisering (7 tm 13 sept.) van de Stichting Lezen & Schrijven komt er weer aan. Tijdens de Week van de Alfabetisering vestigen wij extra aandacht op het probleem van laaggeletterdheid. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om het lezen en schrijven van de Nederlandse taal te stimuleren.

In dit kader mogen cursisten van TopTaal en Taal in het Bedrijf deze week iemand meenemen naar de Nederlandse les. De hele week geven onze docenten een interactieve les, speciaal ontwikkeld voor de week van de alfabetisering. Cursisten en hun introducés worden gemotiveerd Nederlands te spreken en krijgen te zien hoe een Nederlandse les er bij TopTaal uit ziet. Interactie wordt bevorderd door bijvoorbeeld elkaar te interviewen en het geven van presentaties.

Docenten van Taal in het Bedrijf en TopTaal geven niet alleen les in Amsterdam maar in heel Nederland in verschillende contexten; bijvoorbeeld bij de cursussen Taal, Werk en Opleiding en Taal en Persoonlijke Financiële Administratie of bij de Nederlandse lessen voor het staatsexamen. Ook op de werkvloer wordt aandacht besteedt aan de Nederlandse taal tijdens de lessen van Taal in het Bedrijf.

Het thema van onze activiteit ‘Ik neem je mee’ komt aan bod door leuke talige oefeningen die gebaseerd zijn op het nummer ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel. Met deze activiteit hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken en te stimuleren om ook de Nederlands taal te gaan leren.

Onze bijdrage is binnenkort ook te zien op de website voor de Week van de Alfabetisering van de Stichting Lezen & Schrijven: www.tijdvoortaal.nl.

week van de alfabetisering taalcursus toptaal week van de alfabetisering taalcursus toptaal